Rover

Hieraan dankt de Rover zijn populariteit

Bij het grote publiek staat Rover bekend om de welbekende ‘Land Rover’ en natuurlijk de ‘Range Rover’. Beiden zijn iconische terreinwagens van Britse herkomst; Rover is van oorsprong een Brits rijwielen, motorfietsen en automobielbedrijf.

Van terreinwagen tot ‘SUV’

De Rover is bij uitstek bedoeld als plattelandsauto; hij kan perfect landelijke, hobbelige ongelijke wegen aan en andere omstandigheden, dankzij de krachtige motorprestaties, vierwielaandrijving, vering en algehele bouw. Dit wil uiteraard niet zeggen dat de Land Rover, of Range Rover alleen op het platteland gebruikt wordt; niets is minder waar zelfs. De Rovers zijn populaire wagens die ingezet worden als ‘SUV’ bij gezinnen, of kapitaalkrachtige ouderen. De Rover biedt ruimte, comfort, veiligheid door zijn robuuste omvang, en een geweldige rijervaring. Natuurlijk hangt er wel een prijskaartje aan; de Rover is niet door zomaar iedereen te bekostigen, je zult wat dieper in de buidel moeten tasten.

Natuurlijk zijn Rovers ook te leasen, waardoor de droom om in een ‘Engelse’ Rover te rijden een stapje dichterbij komt en een stuk betaalbaarder wordt. Informeer bij de dealer voor een leasecontract.

Tweedehands Rover kopen

Rovers kennen vaak een lange levensduur; meerdere tonnen op de teller vormen geen probleem. Daarom zijn auto opkopers vaak geïnteresseerd in oude Rovers, bestemd voor de exportmarkt. Oude terreinwagens (zo ook die van Toyota bijvoorbeeld) zijn zeer geliefd in Afrikaanse landen, waar deze tot in lengte der dagen worden opgeknapt.

De markt voor oude, tweedehands Rovers is in Nederland wat kleiner, aangezien deze auto’s aanzienlijk wat wegenbelasting kosten per kwartaal, en er steeds meer milieuzones komen in steden. De echte liefhebber daarentegen kan zijn kans slaan op de tweedehandsmarkt. Onderdelen, ook voor oudere modellen zijn gelukkig nog steeds nieuw verkrijgbaar, zoals op onderdelenWEBSHOP24.NL. Het onderhoud van de oudere Rover vormt dus geen probleem. Voor sommige mensen is de Rover hiermee een wagen voor het leven!