Gas erop! Zo word je nummer 1 op Google.

Waarschijnlijk herken je het wel van jezelf, maar als je iets aan het googelen bent, hoeveel van de resultaten open je daadwerkelijk. De meeste mensen kijken namelijk alleen maar naar de top 5, soms zelfs alleen de top 3 posities. En dit geldt echt niet alleen maar in Nederland , ook in de internationale seo wil je aan de top staan. Maar hoe? Door middel van linkbuilding. Dit is een techniek die voor maar liefst 30% de posities online bepaalt.

 

Hoe doe je het?

Ten eerste, is het belangrijk om te weten hoe je er op dit moment voor staat. Hoe ziet het linkprofiel eruit? Is het vooral kwalitatief of juist minder kwalitatief? Op welke zoekwoorden doe je het al goed en waar liggen kansen? Door middel van diverse analyses, stellen linkbuilding specialisten op basis van deze vragen een persoonlijke strategie op.

Ten tweede, moet er na aanleiding van deze analyses aan de slag worden gegaan om een natuurlijk linkprofiel te creëren. Dit willen de zoekmachines namelijk graag zien. Maar wat is het? Een natuurlijk linkprofiel bestaat uit een combinatie van kwalitatieve en minder kwalitatieve backlinks. Dit soort links kun je namelijk zien als een soort stem voor jouw website, en hoe meer stemmen, hoe beter de zoekmachines je positioneren.

Belangrijk hierbij is dat meer niet altijd beter is. Het gaat namelijk ook om de kwaliteit van deze links. Denk zelf maar eens na. Stel je wil een auto kopen, wiens mening hecht je meer waarde aan? Die van je neef met heel veel autokennis en ervaring of die van je neef zonder rijbewijs? Grote kans, dat je voor de eerste neef kiest. En zo waarderen de zoekmachines de backlinks ook. Helaas, zijn dit soort links dan ook, zonder een goed netwerk, moeilijker te bemachtigen. Belangrijk is om te onthouden is dat het gaat om een combinatie van.