Een goede keuze maken? koop hier een bakfiets

De bakfiets is tegenwoordig super populair, je ziet ze veel families en dagverblijven hierop fietsen. Je kan 10 kinderen meenemen, ook wanneer boodschappen wil doen is een bakfiets ideaal. Doordat een bakfiets van licht materiaal is gemaakt, wordt fietsen een stuk makkelijker. Wanneer je liever geen autorijdt is de bakfiets een goed alternatief, dit geld ook absoluut In de stad, je hebt namelijk geen parkeerproblemen, je bent snel op de plaats waar je wilt zijn en fietsen is ook nog eens supergezond. Kinderen vinden het meestal ook leuk om in een bakfiets te zitten, zo kunnen ze lekker rondkijken, ze zitten laag aan de grond en kunnen kletsen.

Tweewieler of driewieler? koop hier een bakfiets

Bakfietsen heb je in allerlei soorten en maten, er is alleen verschil in het aantal wielen dat je fiets heeft. De bakfiets met twee wielen is een stuk smaller, maar daardoor kan je maar door smalle straten, ook is het stallen stuk een stuk lichter. Ook neemt een fiets met twee wielen een stuk minder ruimte in. Wanneer je kiest voor een bakfiets met 3 wielen heb je extra ondersteuning en dit is vooral geschikt wanneer je meerdere kinderen wil vervoeren of een zwaardere lading. Wanneer je 3 wielen hebt kun je ondanks het gewicht namelijk stabiel blijven fietsen.

Elektrische bakfiets

De meeste bakfietsen zijn e-bikes, dit wordt ook wel elektrisch genoemd. Het voordeel van een elektrische bakfiets is dat je een trapondersteuning hebt tot maar liefst 25 km per uur. Hierdoor kun je makkelijk lange fiets stukken rijden. De elektrische fiets wordt vooral aangeraden wanneer je meer dan 5 km gaat fietsen of wanneer je veel brug bruggen of heuvels op moet rijden of veel bagage en kinderen moet vervoeren. Met een elektrische bakfiets ook trek je een stuk sneller op wanneer je voor bijvoorbeeld een stoplicht staat.

Onderhoud aan de bakfiets

Wanneer je wil dat de kwaliteit goed blijft is het verstandig om af en toe een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Ook dat kan bij het zwarte fietsplan. Daarnaast kan het natuurlijk ook zijn dat je fiets af en toe gerepareerd moet worden en ook dan kun je hier terecht. De fietsen kennen ze hierdoor en door en daarom is het onderhoud en de reparaties makkelijk te doen en wordt het op de goede manier gedaan.

Accessoires voorop de bakfiets

Wanneer je bakfiets nog completer wil maken kun je handige accessoires voor de fiets aanschaffen. Denk dan aan een goed kettingslot of bijvoorbeeld een handige Maxi-Cosi constructie zodat je je baby makkelijker kan vervoeren, maar ook een regen of een afdekzeil is te krijgen. Zo haal jij het beste uit jouw bakfiets.

Welke bakfiets

Wanneer jij nog niet weet welke bakfiets jij zou willen hebben kan je altijd in een van de winkels langs komen of koop hier een bakfiets, zo weet je precies welke bakfiets voor jou geschikt is en welk je zelf ook mooi vindt.