Waarom mensen voor occassions Veenendaal kiezen

Ook kopers van tweedehands auto’s gaan voor kwaliteit. Maar investeren hun geld slim. Topmerken als VW, Audi en BMW worden het best ontvangen. Kopers van tweedehands auto’s hebben meestal een Audi A4, VW Golf of Audi A3 in gedachten. De belangrijkste reden dat ze geen nieuwe auto willen: Zij kunnen hetzelfde model voor een lagere aankoopprijs kopen en de afschrijving is lager. Sommige mensen zijn zo overtuigd van tweedehands auto’s dat zij zich niet eens kunnen voorstellen ooit een nieuwe auto te kopen.

Vooral de lagere prijs en de lagere afschrijving zijn een belangrijk argument om een tweedehands auto te verkiezen boven een nieuwe. Veel mensen kunnen zich niet eens een nieuwe auto veroorloven. Er zijn mensen die het als een voordeel zien dat zij een tweedehands auto ook bij een particulier kunnen kopen. In tegenstelling tot een nieuwe auto. Nog een reden waarom mensen kiezen voor een tweedehands auto is de mogelijkheid om over te stappen naar een hogere voertuigklasse. Er zijn ook potentiële kopers die de aankoop van een tweedehands auto beschouwen als milieuvriendelijk omdat er geen nieuwe auto hoeft te worden geproduceerd.

Een reden waarom mensen juist niet kiezen voor een occassion is vaak dat ze een nieuwe auto geheel naar hun eigen smaak kunnen bestellen. Van de gewenste kleur tot aan het interieur. Bij sommige potentiële kopers van tweedehands auto’s kan er een zekere afgunst ten opzichte van kopers van nieuwe auto’s worden bespeurd.

Tweedehands auto’s zijn een goede keuze voor een klein budget

In het algemeen ligt het voor de hand om voor occasions Veenendaal te kiezen. Vooral als je een krap budget hebt. Door de afschrijving zijn tweedehands auto’s aanzienlijk goedkoper dan nieuwe auto’s. Een tweedehands auto hoeft echter niet altijd de goedkopere keuze te zijn. Er zijn nu ook enkele nieuwe auto’s op de automarkt voor minder dan 10.000 euro.

In plaats van een 3-4 jaar oude VW Golf te kopen die al 60.000 kilometer heeft gereden, kan het zinvol zijn om voor ongeveer hetzelfde geld een nieuwe auto met enkele jaren garantie te kopen. In dit geval zul je zeker niet worden geconfronteerd met verrassende en dure reparaties kort na de aankoop.

Van korte duur?

Ben je van plan de auto voor een korte tijd te gebruiken? Kies dan zeker een tweedehands auto. Als je van plan bent met de auto te blijven rijden tot hij wordt gesloopt, is een nieuwe auto een goede beslissing zijn. Aan de andere kant, als je de auto maar een paar jaar nodig hebt, is een tweedehands auto meestal zinvoller. Hetzelfde geldt als je een auto nodig hebt waarmee je maar een paar kilometer per jaar rijdt. Ook in dit geval is het meestal verstandiger een tweedehands auto te kopen.

Conclusie

“Jonge” tweedehands auto’s zijn optimaal. Oudere voertuigen brengen vaak een hoger herstellingsrisico met zich mee. Hoewel de aankoopprijs goedkoper is, vormen ze een onnodige belasting voor je portemonnee door de hogere belastingen en brandstofkosten. Nieuwe auto’s hebben daarentegen een hoog afschrijvingspercentage binnen de eerste paar jaar. Daarom doen bestuurders er vaak goed aan te kiezen voor tweedehands middenklassers die slechts een paar jaar oud zijn. Ze zijn zeer goedkoop in aanschaf zonder dat ze enorme onderhoudskosten met zich meebrengen. Bovendien kunnen zij pluspunten scoren dankzij moderne veiligheidsnormen en een goede uitrusting.