Vier fouten tijdens het verhuizen die je moet proberen te vermijden

Als je van plan bent om naar een nieuw huis te verhuizen, behandel je veel belangrijke details. Dit omvat het uitzoeken wat je moet verplaatsen, zo nodig inkrimpen en contact opnemen met de juiste partijen voor hulp. Dit kan tot veel frustratie leiden omdat details tussen de kieren vallen. We willen vier veelvoorkomende fouten die mensen maken tijdens het verhuizen behandelen, zodat jij ze kan vermijden tijdens deze belangrijke periode in jouw leven.

Begin op tijd met de voorbereiding

Als je van plan bent te verhuizen, dien je je daar van tevoren op voor te bereiden. Als je te lang wacht, krijg je te maken met onnodige stress en problemen. Je moet bijvoorbeeld zo snel mogelijk contact opnemen met een verhuisbedrijf, beginnen met het inpakken van je spullen en de verhuisdatum bepalen. Op deze manier kun je erachter komen hoe je de verhuizing moet aanpakken en zorg je ervoor dat je geen tijd tekort hebt.

Als je georganiseerd blijft en je verhuis gerelateerde taken vóór de verhuisdag gedaan krijgt, kun je het hele proces eenvoudiger en soepeler maken.

Vraag meerdere offertes aan

Soms vragen mensen een offerte van slechts één verhuisbedrijf aan, maar dit is niet de beste optie. Een offerte geeft je een schatting van wat je moet betalen als het verhuisbedrijf binnenkomt en jouw spullen verhuist. Als je slechts één offerte aanvraagt, zou je meer geld uit kunnen geven aan de verhuizing. Daarom adviseren wij jou om meerdere offertes aan te vragen. Wanneer je de verschillende offertes vergelijkt, zorg er dan voor dat je leest wat er in elke offerte is inbegrepen om ervoor te zorgen dat je dezelfde diensten vergelijkt met alle professionele verhuizers.

Meet alles op in je nieuwe huis

Voordat je je ertoe verbindt om je bezittingen te verhuizen, moet je een aantal metingen van het nieuwe huis krijgen. Als je bijvoorbeeld je bank naar je nieuwe huis wilt verhuizen, moet je ervoor zorgen dat je de ruimte ervoor hebt. Als je dat niet doet, wil je waarschijnlijk de bank verkopen of wegdoen voordat je verhuist.

Je moet dit doen met elk groot object dat je in het nieuwe huis wilt plaatsen. Anders loop je het risico het verhuisbedrijf te betalen voor het verplaatsen van items die je uiteindelijk aan een goed doel moet doneren zodra je in het nieuwe huis bent.

Houd je papierwerk bij

Tijdens het verhuisproces heb je papierwerk dat je moet bijhouden. Je moet bijvoorbeeld al je verhuisdocumenten bij de hand hebben, zoals de vrachtbrief en inventaris. Je dient ook verschillende andere documenten bij te houden, zoals geboorteakten, paspoorten, voertuig registratiegegevens, medische dossiers, verzekeringspolissen, dierenarts gegevens en lease-/hypotheekdocumenten. Bewaar deze documenten in een map waarvan je altijd de locatie weet om te voorkomen dat je ze kwijtraakt. Noteer ook belangrijke telefoonnummers voor het geval je jouw telefoon kwijtraakt.

Conclusie

Het is gemakkelijk om fouten te maken wanneer je met het verhuisproces begint, omdat je belangrijke details over het hoofd kunt zien. Deze vier tips helpen je enkele van de belangrijke onderdelen van het proces te onthouden. Mocht je nog steeds vragen hebben na de tips contact dan een van de specialisten van verhuisproces