Thuis in weelde baden

Na een lange werkdag lekker tot rust komen, een avond lekker een filmpje kijken of een boek lezen, of je vrienden en familie ontvangen er gebeurt veel in de woonkamer. En dan wil je daar natuurlijk wel een plek van maken waar je trots op kan zijn en waarin je je heerlijk kan vertoeven. En dan is een hotel chique interieur ideaal.  Met een paar handige tips, waan je je thuis ook in complete luxe.

Luxueus vertoeven

Luxe omringd zichzelf met luxe, dus moet jij jezelf laten omringen door luxueuze materialen. En wat is nu luxer dan marmer? Een lekker groot wit marmeren keukenblad of een glamorous zwart marmeren bijzettafel, heerlijk chique. En dat kost ook wat, maar wees niet getreurd, want ook andere natuursteensoorten zullen een goede toevoeging zijn voor je interieur. Ook andere natuurlijke materialen als hout, linnen en (faux) leer komen voor in deze interieurstijl.

Tijdens je woonkamer inrichten kun je door middel van behang wat structuur toevoegen met deze materialen. Denk aan een organisch gevoel met een duurzaam linnen behang of een interessant contrast door het gebruiken van een betonlook. Natuurlijk, draait het naast luxe ook om comfort. Introduceer dus ook wat zachte, aaibare stoffen als velours en teddy toe aan je materialen mix om wat meer warmte toe te voegen.

Qua kleurgebruik, is dit een van de makkelijkste interieurstijlen. Zo kun je behalve dat je het beste voor warme kleuren kunt kiezen, nog alle kanten op. Zo ziet elk hotel chique interieur, net als echte hotels, er weer anders uit. Denk aan okergeel, aubergine, zwart, donkberblauw of roze. Toch is er wel één kleur die eigenlijk niet mag ontbreken. Goud. Vind je dit nu te heftig voor op de muur of voor je meubilair? Voeg het dan subtiel toe in accessoires of de afwerking van verlichting en meubelstukken.

Fan ton sur ton? Dan is deze stijl perfect om er mee te experimenteren. Kies dus één kleur die je in verschillende tonen terug laat komen. Houd het spannend door ook diverse materialen in het kleurtype te gebruiken. Verf je muur in petrol, hang grijsblauwe gordijnen op en maak je bank af met indigo faux fur kussens. Tenslotte, kun je door het gebruiken van sfeervolle verlichting met een zachte, gele tint een lekkere warmte in je interieur creëren.