Trouwauto

Met deze tips weet je wat voor auto je koopt

Maak een lijstje

Of je nu een Engelse taxi gaat kopen of een andere auto: het is belangrijk om het goed te doen. Het ligt natuurlijk voor de hand. Echter hoe koop je verstandig een auto? We delen graag de tips die we kennen om je te helpen. Laten we direct starten.

Krijg een beeld van de prijs

Op basis van het bouwjaar en de soort auto is het mogelijk om een beeld te krijgen van de prijs. Kijk welke mogelijkheden er zijn voor het budget dat je voor ogen hebt. Is het voldoende om een auto te kopen die bij je wensen en eisen past? Het is een idee om een autolening af te sluiten om zo te ontdekken wat er allemaal mogelijk is.

Meer gegevens van de auto

Deze website is ook een goed hulpmiddel bij het kopen van een auto. Alle gegevens die bekend zijn bij de RDW worden hier weergegeven. Het is belangrijk om te letten op de vervaldatum van de APK bijvoorbeeld. Als dit binnenkort gebeurt dan is het belangrijk om, om een nieuwe APK te vragen. Zo weet je dat de auto op de cruciale zaken goed is.

Een check van de auto

Laat de auto nakijken bij een testrit door een vakman. De vakman kan snel problemen ontdekken door zijn expertise en ervaring. Het is slim om hier gebruik van te maken. Het kan je helpen om beter te onderhandelen over de prijs. Handig toch?