Hoe werkt het importeren van een auto?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een auto uit het buitenland te importeren. Ja, je kan zelfs een Engelse taxi importeren als je dat zou willen. Maar we bedoelen hier voornamelijk auto’s voor particulieren. Een auto die in Nederland € 5000 kost, is in Duitsland of België al snel € 1000 goedkoper. Het importeren van een voertuig kan er dus voor zorgen dat je flink op de aanschafprijs kan besparen. Maar uiteraard brengt het importeren ook kosten met zich mee. We leggen het graag voor je uit.

Auto in het buitenland vinden

Allereerst moet je aan de slag met het vinden van een auto in het buitenland. Dit kan je in de meeste gevallen prima zelf doen. Je gaat naar een auto website of een Marktplaats in het buitenland en je kan de gewenste auto vinden, contact opnemen, eventueel een bezichtiging plannen en een deal maken. Maar dan begint het echte importeren was. Hoe zorg je ervoor dat de auto in Nederland komt? En nog belangrijker. Hoe zorg je ervoor dat de auto in Nederland op een Nederlands kenteken staat?

Afbeelding (gratis & rechtenvrij): 

BPM berekenen

Om dat voor elkaar te krijgen moet je eerst langs de belastingdienst en het RDW. Hierbij moet je kosten afdragen, dit is een belasting omdat de auto voor het eerst in Nederland op de markt komt. Dit wordt ook wel BPM genoemd en staat voor belasting voor personenauto’s en motorrijwielen.

De specialist in auto-import

Wil je alles weten over het importeren van een auto, hoe het in zijn werk gaat en met welke kosten je rekening moet houden? Neem een kijkje op de website van het grootste bedrijf op dit gebied, Easyimport.nl. Dit bedrijf biedt eenvoudige pakketten aan waarin je zelf kan aangeven of je een gedeelte zelf wil doen of het importeren volledig wil uitbesteden. Hier kan je ook de import kosten voor auto berekenen. Uiteraard is het voordeliger als je het een en ander zelf kan doen. Maar de meeste mensen kiezen er toch voor om het hele traject uit te besteden zodat ze geen zorgen hebben en eenvoudig een auto uit het buitenland kunnen importeren.