Taxi Delft | Deltax

Hoe onderhoud je je taxi?

Doordat je met de taxi een flink aantal kilometers onderweg bent is het belangrijk om de auto goed te onderhouden. Hieronder lees je waar je extra aandacht moet besteden. Het is belangrijk om de auto goed te onderhouden zodat je niet voor verrassingen komt te staan terwijl je op pad bent.

1. Remmen

Één van de belangrijkste onderdelen van de auto en zeer gevaarlijk als deze het niet doen; de remmen. De remmen moeten niet gaan piepen, zodra dit gebeurt moet dit gefixed worden door een professionele monteur. Het gaat een duurdere klus worden zodra de remblokken vervangen moeten worden.

2. Batterij

Gemiddeld moet de accu van een auto 80.000 km mee gaan, voor een gemiddelde gebruiker komt dit neer op ongeveer drie jaar rijplezier. Verschillende onderdelen van het oplaadsysteem in de auto kunnen ervoor zorgen dat er problemen ontstaan. Daarom is het verstandig, ook zonder dat de autoproblemen toont, de accu uit voorzorg te vervangen.

3. Olie

Olie heeft meerdere belangrijke functies, zo zorgt het ervoor dat de motor gekoeld wordt maar uiteraard ook dat het motorblok gesmeerd blijft lopen. Deze olie gaat door een filter heen, dit haalt het vuil uit de olie. Mocht dit filter verstopt raken, raakt de olie ernstig vervuild. Het is daarom belangrijk om op tijd de olie en het filter te controleren en eventueel te vervangen.

4. Banden

De banden raken met elke kilometer meer versleten. Het is daarom erg belangrijk dat je de juiste banden onder de auto hebt hangen die passen bij de tijd van het jaar en gebruik van de auto. Daarnaast is het belangrijk om de bandenspanning te controleren.

5. Schoonheids reparatie

Naast het interne onderhoud van de auto is uiteraard ook het uiterlijk belangrijk. Alle kleine krasjes en deukjes kunnen gefixed worden door middel van spotrepair.

Uiteraard is het belangrijk om de gehele auto eens in de zoveel tijd te laten controleren zodat ook de minder vaak voorkomende reparaties gedaan kunnen worden. Probeer altijd zo ver mogelijk vooruit te denken in qua onderhoud, zo kom je niet langs de weg te staan.