Hoe maak je een familieshoot tot een groot succes?

We vergeten vaak hoe leuk het is om foto’s te blijven maken van de hele familie. Door het maken van foto’s zie je hoe iedereen door de jaren heen veranderd en ouder wordt. Dit is niet de enige reden, ook voor het nageslacht blijft dit onwijs leuk om terug te zien. Vaak bestaan families uit grote groepen mensen, maar hoe zorg je er nu voor dat iedereen leuk en spontaan op de foto staat?

Less is more
Het is belangrijk dat iedereen goed uitgerust en verzorgd op de foto komt te staan. Hierbij is het wel belangrijk om ‘less is more’ in gedachte te houden. Een foto vergroot namelijk alles en daarom kun je beter voor de wat klassiekere look gaan. Zorg dat je de make-up binnen de perken houdt en vergeet uiteraard niet om je tanden te poetsen!

Pas op voor kleuren die vloeken
Stem van te voren goed met elkaar af wat je aantrekt naar de familie fotoshoot. Je wilt niet op de set aankomen en zien dat alle kleuren bij elkaar vloeken. Zorg er daarnaast ook voor dat je kleding aantrekt zonder drukke patronen, zit kan namelijk er afleiden. Trek kleding aan waar jij je lekker in voelt, want dit zal je namelijk dan ook uitstralen. Op deze website kun je direct een fotoshoot boeken voor de hele familie.

Goede voorbereiding is het halve werk
Bekijk van te voren een aantal familiefoto’s van anderen, hierdoor kan je inspiratie opdoen voor je eigen poses en deze toepassen tijdens je eigen fotoshoot. Varieer in poses en gezichtsuitdrukkingen, draai je hoofd eens of kijk eens op zij. Zorg dat je houding goed is, rug recht, buik in en schouders naar achteren. Dit zal je een zelfverzekerde uitstraling geven! Geniet van de tijd die je samen met je familie hebt, dit zal gegarandeerd resulteren in fantastische foto’s!