trouw auto

Hierom zou je elektrische rijden moeten overwegen

Wanneer je een auto koopt let je vaak op de kleur, het aantal kilometers en het model. In de regel kopen we een auto op benzine. Is het echter niet slimmer om elektrisch te gaan rijden? Er zijn steeds meer laadpalen te zien in het straatbeeld. Hier zie je ook de mogelijkheid om een eigen laadpaal te kopen. Voor bedrijven kan dit interessant zijn. Waarom zou jij echter een elektrische auto kiezen?

Een lagere bijtelling

Voor nu is het nog interessant om een auto te kopen die op elektriciteit rijdt. De bijtelling is namelijk erg laag. Een lease auto kiezen op elektriciteit wordt ook door steeds meer bedrijven aangemoedigd. Ze verbieden het simpelweg om een auto te kopen die op diesel rijdt. Het moet een elektrische auto zijn.

De actieradius is groter

In tegenstelling tot de eerste elektrische auto’s is nu de actieradius een stuk groter. Het is niet nodig om bang te zijn dat je onderweg langs de kant komt te staan. Het is ook zo dat er veel meer laadpalen zijn. Iedere grote parkeerplaats heeft wel een mogelijkheid om de auto op te laden.

Het milieu

Natuurlijk wordt het elektrische rijden aangemoedigd om het milieu te sparen. Het is belangrijk om de uitstoot van CO2 te verminderen. Het lijkt vaak een druppel op de gloeiende plaat. Het is echter belangrijk om samen vele druppels te maken om zo een ommekeer te krijgen en het milieu te verbeteren.

Betaalbaarder

De elektrische auto’s worden steeds betaalbaarder. De aanschafprijs van een auto is een stuk lager geworden. De lage aanschafprijs zorgt dat een elektrische auto binnen het handbereik van veel meer mensen is gekomen. Ook is de tweedehands markt van elektrische auto’s sterk aan het groeien. Hier zijn leuke deals te sluiten en mooie auto’s te koop, die op elektriciteit rijden.