huureenauto

Een auto importeren uit Duitsland: dit zijn de voordelen

Misschien heb je er wel eens over nagedacht om een auto te importeren vanuit bijvoorbeeld Duitsland. Een auto importeren heeft nadelen, de geschiedenis is bijvoorbeeld minder makkelijk te checken en het doorverkopen kan uiteindelijk lastiger zijn. Maar er kleven ook heel veel voordelen aan. Die leggen we je hieronder uit.

Een geïmporteerde auto is goedkoper

Een auto importeren is goedkoper in de aanschaf dan een auto die je zo bij de Nederlandse dealer haalt. Auto’s zijn in Duitsland gewoon goedkoper dan in Nederland en bovendien staan de verkopers vaak veel meer open voor onderhandelen. Zelfs na het invoeren is een geïmporteerde auto nog goedkoper.

Een groot aanbod

Hoewel de markt in Nederland ook fors is, kun je in Duitsland nog veel beter terecht voor een auto. Het aanbod is groter dan in Nederland, wellicht omdat Duitsland gewoon zelf meer auto’s fabriceert. En de Duitse auto’s zijn degelijk, daar staan ze om bekend.

Luxere uitvoering

Duitse auto’s mogen dan goedkoper zijn, vaak zijn ze wel veel luxer uitgevoerd. Er zitten veel snufjes in die je bij Nederlandse auto’s niet zo snel tegenkomt. Dat komt doordat deze wagens vaak uit de lease komen en dan is het vanwege de bijtelling minder interessant.

Beter onderhouden

Geloof het of niet, maar de auto’s op de Duitse markt zijn vaak een stuk beter onderhouden dan de Nederlandse modellen. Misschien komt het doordat de Duitsers over het algemeen zuiniger zijn op hun auto’s?

Europese garantie

Ga je een auto kopen uit Duitsland, dan weet je dat dit ook onder de Europese Unie valt. Dat betekent ook een Europese garantie waar je recht op hebt bij een jonge occasion. Wanneer de merkgarantie nog van kracht is, dan kun je dus gewoon naar de dealer bij jou in de buurt.

Minder BPM

De auto is al voordeliger in de aanschaf, maar je betaalt ook nog eens minder BPM voor een geïmporteerde auto uit Duitsland. Doe op de goede manier aangifte en je bespaart enkele honderden tot duizenden euro’s.