Een auto huren in het buitenland: 4x handige tips!

We gaan het even niet hebben over onderwerpen als queer betekenis of het wereldrecord planken. Nee, het is tijd voor belangrijkere zaken! Zoals een auto huren in het buitenland bijvoorbeeld. Veel landen zijn namelijk perfect om met een auto af te reizen. Op deze manier ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt en kun je relatief veel van een land ontdekken. En dat op je eigen tempo. Een auto huren is dan vaak toch de perfecte oplossing! Maar waar moet je precies op letten als je in het buitenland een auto wilt huren? Wij delen 4 handige tips met je!

Huur een auto vanuit Nederland

Wil je zeker zijn van goede afspraken en een goede service? Kies er dan voor om je huurauto al via een Nederlandse site te huren. Zo voorkom je een taalbarrière en eventuele miscommunicatie in het buitenland. Sunny Cars is een mooi voorbeeld: je kunt je auto hier gewoon reserveren via een Nederlandse website. Alle tijd om je in te lezen in de voorwaarden en afspraken! Andere voorbeelden zijn Rental Cars en Easy Terra.

Ga voor een all-inclusive verzekering

Nog een voordeel van Sunny Cars is dat het standaard all-in prijzen biedt. Ook all-in als het gaat om verzekeringskosten dus. Je kunt precies lezen waarvoor je verzekerd bent en dat is vaak het totale pakket. Fijn om te weten waar je aan toe bent en de verkooppraatjes in het buitenland te voorkomen. Zeker als het aankomt op verzekeringen.

Internationaal rijbewijs

Check allereerst hoelang je eigen rijbewijs nog geldig is, want in veel landen moet deze nog minimaal een jaar geldig zijn. Daarnaast is in veel landen – naast je Nederlandse rijbewijs – ook een internationaal rijbewijs verplicht. Check online of bij de ANWB voor welke landen je een internationaal rijbewijs nodig hebt en welk soort, want daar zit ook nog verschil in.

Checken op schade

Vaak krijg je een formulier bij het huren van een auto, waarop staat welke schade de auto al heeft. Het is altijd belangrijk om goed te checken of dit klopt. Constateer je meer schade? Geef dit aan en zorg dat dit op het formulier genoteerd wordt. Ook is het altijd handig om foto’s te maken van de auto, alvorens je er mee gaat rijden. Better safe than sorry!