Drie positieve effecten van een retraite

Een aantal dagen afgezonderd zijn van de wereld. Even helemaal niets doen. Geen social media, geen mobiele telefoon. Jezelf even helemaal terugtrekken van alle verplichtingen. Niets anders doen dan één zijn met de natuur en mediteren. Terugkeren in jezelf. Retraites worden steeds populairder, maar wat gebeurt er nu eigenlijk met je als je een aantal dagen op retraite gaat?

Je ervaart minder stress

In het dagelijkse leven gaat alles maar door. Er moet gewerkt worden, boodschappen in huis worden gehaald en mails worden beantwoord. Iedere minuut van de dag wordt je geprikkeld door nieuws; via de radio, tv en social media. Als je op een retraite gaat ben je even helemaal vrij van deze prikkels. Je keert helemaal in jezelf, de buitenwereld bestaat even niet, alsof deze stil staat. Als gevolg hiervan zul je rustiger worden en minder stress ervaren.

Je kunt genieten van het moment

Het leven bevat zoveel mooie momenten, maar vaak ben je te druk of te afgeleid om hier ook echt van te genieten. Tijdens een retraite ben je zo gefocust op jezelf, dat je automatisch geniet van wat er op dat moment in je leven gebeurt. Je geest wordt rustiger en het lukt je steeds beter om je te concentreren.

Je vindt nieuwe energie

Je bent je er misschien niet van bewust, maar eigenlijk voer je een dagelijkse strijd met je eigen gedachten. Dit kost energie. In een retraite leer je dat jouw gedachten geen waarheid zijn, dat ze komen en gaan. Dit zorgt ervoor dat er meer ruimte in je hoofd ontstaat en ruimte zorgt voor hernieuwde energie. Bij terugkomst van een retraite zul je zien dat je met meer focus in het leven staat. Je kunt nu makkelijker omgaan met alles wat op je afkomt in het leven.

Is een retraite of een stilte retraite iets voor jou? ZoMa Opleidingen organiseert diverse retraites, bijvoorbeeld naar Valencia en Ibiza. Interesse? Neem direct een kijkje op de website van ZoMa Opleidingen.