De voordelen van een elektrische auto leasen

Elektrische auto’s, in elke straat staan er inmiddels wel een paar. Steeds meer mensen stappen ook over op een elektrische auto, want zo kun je ook je steentje bijdragen aan het milieu. Voor bedrijven is het ook zeer aantrekkelijk om medewerkers te voorzien van een elektrische lease auto, maar wat zijn nou al die voordelen?

Groot aanbod elektrische auto’s

Vrijwel iedereen is bekend met Tesla’s, maar tegenwoordig ontwikkelt elke autofabrikant zijn eigen elektrische auto. Zo heeft Kia onlangs de Kia e-Niro gelanceerd, deze auto rijdt maar liefst 455 km op een volle accu. Een Tesla Model S of X zijn in verhouding aan de dure kant. Andere autofabrikanten zoals Kia focussen nu ook veel meer op elektrisch rijden. De prijzen van deze auto’s liggen ook een stuk lager dan de prijzen van Tesla. Mensen zijn door deze lagere prijzen ook veel sneller bereid over te stappen op elektrisch rijden.

Laadpalen schieten als paddenstoelen uit de grond

Openbare laadpalen zijn eigenlijk altijd wel bezet. Gelukkig is het ook mogelijk om thuis een laadpaal te instaleren. Tegenwoordig zijn er ook bedrijven die deelauto’s aanbieden. Deze auto’s kun je bijvoorbeeld met een straat delen. Laadkabels zijn tegenwoordig universeel en passen dus op alle auto’s. Als je een lease auto krijgt van je baas is de kans groot dat het instaleren en plaatsen van een privé laadpaal bij je huis helemaal geen cent kost.

Goed voor de portemonnee

Elektrisch autorijden is ook nog eens goed voor de portemonnee. Het verbruik scheelt al bijna de helft in vergelijking met een diesel of benzine auto. De voornaamst reden waarom zoveel mensen overstappen op elektrische auto’s is de bijtelling. Door de lage bijtelling is het voor bedrijven zeer aantrekkelijk om personeel te voorzien van een deze auto’s. De onderhoudskosten liggen ook een stuk lager

Conclusie

Een elektrische auto leasen brengt dus veel voordelen met zich mee. Tegenwoordig staat er op elke hoek van de straat wel een laadpaal en je bent betaald een lage bijtelling. Mocht je een kleiner budget hebben dan zijn er ook veel elektrische auto’s die voor jou interessant zijn.