Engelse taxi als trouwauto

Auto uit het buitenland kopen

Ga je binnenkort op zoek naar een nieuwe auto maar wil je er niet te veel aan uitgeven? Overweeg dan om een auto uit het buitenland te importeren. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een auto te importeren uit het buitenland, bijvoorbeeld uit Duitsland of België. Het is mogelijk om dit zelf te doen maar de meeste mensen kiezen er toch voor om een bedrijf in te schakelen dat ervaring heeft met het importeren van auto’s.

Waar begint de zoektocht

Voor veel mensen begint de zoektocht op het internet. Door je online te oriënteren wordt het duidelijk met welke kosten je rekening mee moet houden en hoe het importeren van een auto in zijn werk gaat. Een website waar je de zoektocht kunt starten is Autolink.nl. Hier vind je werkelijk alle soorten auto’s uit verschillende landen. Je kan deze auto’s bekijken en gelijk contact opnemen met de verkoper. Als je wat hulp wil inschakelen bij het importeren van de auto is dat ook direct mogelijk.

Hoe werkt het importeren

Nadat je een geschikte auto in het buitenland hebt gevonden, begint het importeren pas. Natuurlijk moet je hiervoor het transport regelen, de auto moet naar Nederland komen. Vervolgens moet deze bij de RDW gekeurd worden zodat je een Nederlands kenteken krijgt. Ook moet je de belasting afdragen omdat de auto voor het eerst op de Nederlandse weg kom. Als je deze stappen hebt doorlopen is het importproces compleet.

Hulp bij auto-import

Het importeren van een auto hoeft niet per se moeilijk te zijn, maar het is wel wat werk. En ook het papierwerk kan nogal omslachtig zijn. Vaak kost het veel minder tijd als je iemand inhuurt die hier verstand van heeft. Er zijn diverse bedrijven gespecialiseerd op het gebied van auto’s importeren. Voor veel mensen begint de zoektocht bij Autolink auto import. Hier kan je een auto uit het buitenland zoeken en direct hulp inschakelen bij het importeren.