Taxi Delft | Deltax

5 x waar je op moet letten tijdens het aanhouden van een taxi

Vooral op vakantie maken de meeste mensen gebruik van een taxi op van A naar B te komen. Maar ook binnen eigen woonplaats na een avond stappen of als je terugkomt van vakantie zijn taxi’s populaire. Let erop, dat zowel in het binnen- als buitenland een reisverzekering eventueel verloren spullen die je in de taxi hebt laten liggen dekt. Check hiervoor de dekking van je verzekering.

1. Officiële taxibedrijven

Zeker in het buitenland is het belangrijk om je in te lezen welke officiële bedrijven er zijn. Je wilt natuurlijk niet in een louche taxi stappen die waarschijnlijk drie keer zo veel vraagt voor hetzelfde ritje of je niet aflevert bij het gewenste adres.

2. Vermijd spits

Deze tip is vooral bedoeld om kosten te besparen. In de spits lopen de tarieven op én doordat er meer verkeer op de weg is duurt het langer voordat je op locatie bent. Probeer dus buiten de spits te rijden, op vakantie moet dat waarschijnlijk wel lukken.

3. Prijs

Spreek van tevoren een vaste prijs af met de chauffeur. Vertel heb waar je heen wilt en vraag ook hoe lang de rit gaat duren. Op die manier kun je terugkomen op de eerder gemaakte afspraak en heb je een sterker punt. Bekijk daarnaast of de chauffeur ook de meter aan zet of uit zijn hoofd een prijs berekend.

4. Opstapplaats

Ook de opstapplaats kan verschil maken in zowel de prijs als je gevoel van veiligheid. Op drukke en centrale plekken zoals stations zullen de starttarieven hoger liggen dan ergens in een buitenwijk. Maar let ook op als je ‘s avonds laat instapt dat je bij de juiste auto en bedrijf instapt.

5. Reserveer

Vaak kun je vantevoren al een taxi boeken, dit scheelt zowel in kosten als moeite. Je kunt een tijd van ophalen afspreken en een vaste prijs. Mocht je vaak reizen is dit ideaal, er zijn hier verschillende applicaties voor. Zorg ervoor dat je doorlopende reisverzekering voldoende dekking heeft voor eventueel verloren spullen en je bent good to go!